Yrityslaina ratkaisunaYrityslaina on selkeä rahoitusvaihtoehto kaikille yrityksille. Laina voidaan käyttää yritystoiminnan aloittamiseen, laajentamiseen, kalustoinvestointeihin, yrityskauppoihin ja moniin muihin käyttötarkoituksiin. Kuten henkilökohtaisissa lainoissa, myös yrityslainoissa on sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainavaihtoehtoja.

Vakuudellinen yrityslaina

Vakuudellisissa lainavaihtoehdoissa yritys tarjoaa lainaavalle taholle jotakin vakuutta tai takausta lainan saamiseksi. Takaus voi olla esimerkiksi omistajayrittäjän henkilökohtaista omaisuutta, rahaa tai vaikkapa kiinteistö. Vakuudellista lainaa myöntävät yrityksille esimerkiksi suomalaiset pankit.

Haettava vakuudellinen laina yritykselle on yleensä kymmenistä tuhansista miljooniin euroa.

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina taas on laina, johon omistajayrittäjän ei tarvitse antaa henkilökohtaista vakuutta tai takausta. Vakuudeton laina voi toimia myös pankista haettavan lainan vakuutena. Vakuudettomassa lainassa korot ovat hieman korkeammat kuin pankkilainassa, mutta rahoitusratkaisuna se on joustava ja joillekkin yrityksille välttämätön.

Vakuudetonta yrityslainaa tarjoavat monet palvelut ja jotkin palveluista tarjoavat jopa miljoonan euron lainoja. Suosituin käyttökohde vakuudettomilla lainoilla on käyttää sitä suuremman pankkilainan takuuna. Esimerkiksi Haenyt -palvelu tarjoaa yrityslainaratkaisuja aina miljoonaan euroon asti. Sivustolta voi lukea erilaisia käyttökohteita sekä asiakasesimerkkejä:

Verkossa toimii lisäksi useita palveluita, joista on mahdollista saada kymmenien tuhansien lainaa yritystoiminnan tueksi. Osa lainapalveluista ei myönnä rahaa uusille yrityksille, vaan toiminnan pitää olla vakiintunutta. Esimerkiksi Tuntitili -palvelussa on kattavasti esitelty erilaisia yrityslainaratkaisuja, joista on hyötyä sekä uusille että vanhoille yrityksille:

Lainaa kumppanilta

Yksi vaihtoehto on hankkia toiminnalleen sijoittaja, jolla on tuoda pääomaa yritystoiminnan tueksi. Sijoittajaosakas voi asiantuntijuutensa lisäksi tuoda yritykseen edullista lainapääomaa.

Voimme toimia kumppanina innovatiivisissa toteutuksissa. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on idea jota voimme yhdessä viedä eteenpäin.