Rahoitus osana toimintaaKun puhutaan yritystoiminnan rahoituksesta, voi rahoituksen saajana olla joko yritys tai yrittäjä. Kun rahoituksen saajana on yritys, on rahoituksella tarkoitus kattaa yritystoiminnasta aiheutuvia kuluja. Kun rahoitus on kohdistettu yrittäjään, on rahoituksella tarkoitus kattaa yrittäjän henkilökohtaisia elämisen kuluja.

Yritystoiminnan rahoitus

Yrityksen perustajan on mahdollista varmistaa yrityksen rahoitus joko omalla pääomalla tai ulkopuolisella rahoituksella. Perustamisvaiheen rahoittamiseen on tarjolla erilaisia tuki- ja rahoitusmuotoja, kuten esimerkiksi yrityslaina, avustukset sekä erilaiset sijoittajapalvelut. Myös me voimme toimia rahoituksen tukena innovatiivisissa liikeideoissa.

Lue lisää yrityslainasta…

Yrityksen perustamisvaiheessa on tyypillistä hyödyntää omaa pääomaa, vierasta pääomaa sekä mahdollisia innovaatioavustuksia. Jos yrityksen käynnistämisessä käytetään lainarahoitusta, tulee laina ja korot ottaa huomioon yrityksen kuluissa.

Aloittavan yrityksen alkupääoman tarpeeseen, tarvittavien hankintojen tekemiseksi ja kulujen maksamiseksi on pk-yritysten mahdollista saada julkisilta tahoilta rahallista avustusta, edullista lainaa tai takaus pankkilainaa varten. Lisäksi kumppanin ottaminen mukaan yritystoimintaan voi olla joissain tapauksissa hyvä vaihtoehto. Useampi pää on usein parempi vaihtoehto, kuin yksi pää.

Autamme mielellämme innovatiivisia yrityksiä alkuun toiminnassaan ja neuvomme eri osa-alueilla. Ota rohkeasti yhteyttä!

Henkilökohtaiset tuet

Aloittavan yrittäjän yksi tärkeimmistä henkilökohtaisista tuista on starttiraha. Muista, että starttiraha on haettava ennen yritystoiminnan aloittamista, sillä jo toimivan yrittäjän ei ole mahdollista saada starttirahaa.

Starttiraha ei ole suuruudeltaan kovinkaan suuri, mutta se on oiva lisä esimerkiksi omien säästöjen päälle.

Starttiraha myönnetään jaksoittain tietyin edellytyksin. Jakson pituus on yleensä 6 kuukautta.

Lue lisää starttirahasta…